Monday, June 10, 2013

Bedak Sejuk Tanaka Myanmar

HARGA YANG SANGAT BERBALOI . KESAN YANG SANGAT MANTAP







 Bedak Tate ada 2 size :-

Kecil 40 gram - RM 23.00 

Besar 110 gram - RM 33.00
FREE POS 
+ RM5 utk SS

AVAILABLE : 6 COLOUR khasiat yang sama, bau yang berbeza 


pink - bau rose 
pink - 4 in 1

hijau - bau lemon
hijau - lemon vit c & spf

cream - bau original tanaka

putih - bau jasmine 



Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. Sesuai untuk lelaki dan wanita...dewasa dan kanak-kanak


TERBARU DIPASARAN!!!!


Bedak Tanaka 4in1
Ni yang 4in1 punya..
Whitening + Firming + Prevent Pimples/Freckles + Protect UV

 RM 35.00 - 110gm
FREE POS

TANAKA POWDER 4in1 (40g dan 110g) READY STOCK!!
diperbuat daripada kayu tanaka yg digunakan oleh warga Myanmar sejak 2000 tahun dahulu sebagai penjagaan kulit wajah dan badan mereka..

Sangat berkesan untuk:
- Kecutkan jerawat
- Haluskan kulit
- Cerahkan kulit
- Hilangkan jeragat
- Lembutkan kulit
- Menyejukkan dan mengurangkan
minyak di kulit muka
- Pelindung cahaya matahari
- Selesaikan masalah kulit bukan
sahaja di muka tapi boleh digunakan
satu badan
- Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk
dan foundation

Bedak ni baunya sangat harum..sejuk je rase
bile pakai..kalo cuci muka rase licin
je pastu..daki2 pun blh tanggal time
kita gosok nk cuci muka..mmg best!!
Boleh pakai waktu siang sebagai
foundation atau waktu malam sebagai
bedak sejuk.

Cara Guna:
Untuk jadikan sebagai foundation
cuma sapukan bedak tanaka rata2 ke
muka guna tangan atau span muka.
Untuk jadikan sebagai bedak sejuk
cuma basahkan tangan atau
campurkan bedak tate dgn ari dan
sapu kan ke muka. Lps 30 min boleh
cuci atau nk pakai sepanjang mlm
pun blh...blh cakap2 time
sapu..muka x kedut mcm pakai
masker..
Boleh digunakan untuk semua jenis
kulit berjerawat, sensitif, normal dan
sebagainya. Sesuai untuk lelaki dan
wanita...dewasa dan kanak-kanak.



Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. Sesuai untuk lelaki dan wanita...dewasa dan kanak-kanak

Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. Sesuai untuk lelaki dan wanita...dewasa dan kanak-kanak




Tanaka Lemon Vit c & SPF 10
RM 35.00 - 111gm
FREE POS

Yg ni sama macam bekas hijau tu..cuma ada tambahan VIT C & SPF 10 

Fungsi TANAKA by Myanmar (LEMON SPF 10) :

BOLEH DIGUNAKAN DGN 3 CARA: BEDAK SEJUK, FOUNDATION, SCRUB BADAN

1) Kalau nak pakai mcm bedak sejuk, paste tu sikit letak dlm piring campur dgn air, sapu kat muka..bila dah kering, gosok2 pastu lps 10minit baru bilas dgn air..

2) kalau nak pakai mcm foundation, sapu jek kat muka, pastu bole pakai make up..

3) Kalau nak buat scrub pun bole..gosok2 kat badan, bole jugak ilangkan gatal2...
 

Bedak tanaka pling Laris skrg

Kecutkan jerawat
- Haluskan kulit
- Cerahkan kulit
- Hilangkan jeragat
- Lembutkan kulit
- Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
- Pelindung cahaya matahari
- Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan


INI PULA YG NORA DANISH PUNYER, HARGA MAHAL SIKIT DR YG MYANMAR...







Bedak sejuk tate DEA original
RM35/PC
(FREE POSLAJU SEMENANJUNG)
Buy 1 : RM35
Buy 3 : RM100


Perbezaan TANAKA POWDER yang ORI & TATE BY D.E.A 


Yang ORI ada stiker kat atas, itu direct dari Myanmar.
Yang TATE BY D.E.A, itu beli direct dari Nora Danish. Repack. Rebranding guna jenama company D.E.A.

Benda yang sama. Bekas, isi, khasiat, bau, kandungan. 100% memang sama!


  INI adalah TANAKA original dari MYANMAR ..dan ini juga adalah TATE by DEA tu ..BEDAK tate ini adalah sama..x payah nak kata TANAKA tu x betul...TATE betul ..padahal benda sama...cuma D.E.A buat labeling lain 

Bedak Tate by D.E.A (Danish Emphire Association) diperbuat daripada kayu tanaka yg sangat berkesan untuk:

- Kecutkan jerawat
- Haluskan kulit
- Cerahkan kulit
- Hilangkan jeragat
- Lembutkan kulit
- Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
- Pelindung cahaya matahari
- Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan
- Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation




Bedak ni bau lemon..sejuk je rase bile pakai..kalo cuci muka rase licin je pastu..daki2 pun blh tanggal time kita gosok nk cuci muka..mmg best!! Boleh pakai waktu siang sebagai foundation atau waktu malam sebagai bedak sejuk.

Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. Sesuai untuk lelaki dan wanita...dewasa dan kanak-kanak.

Produk semulajadi yang terbaik di pasaran 

FAST SELLING PRODUCT..!!! Cepat order sekaranggg!!!




Tanaka Powder adalah berasal dari pokok tanaka yg digunakan oleh orang - orang Myanmar sebagai penjagaan wajah dan badan mereka dari jerawat, jeragat dan sinaran matahari. Di Malaysia, TANAKA tidak begitu meluas penggunaan nya namun antara produk yang berasaskan tanaka adalah Bio Essence.


Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.

Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.


 Boleh pakai waktu siang sebagai foundation atau waktu malam sebagai bedak sejuk. Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. Sesuai untuk lelaki dan wanita...dewasa dan kanak-kanak.






Cara Guna:
========
Untuk jadikan sebagai foundation cuma sapukan bedak tate rata2 ke muka guna tangan atau span muka. Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan tangan atau campurkan bedak tate dgn air dan sapu kan ke muka.
Lps 30 min boleh cuci atau nk pakai sepanjang mlm pun blh...blh cakap2 time sapu..muka x kedut mcm pakai masker.. 


Adalah lebih baik bagi orang yang berjerawat memakainya dengan tebal di muka pada waktu malam. Seperti memakai MASKER 

HARGA YANG SANGAT BERBALOI. KESAN YANG SANGAT MANTAP

2 comments:

  1. hye sis...
    cemana cara nak order?

    http://husnarashid85.blogspot.com/

    ReplyDelete